Jdi na obsah Jdi na menu
 


Richie Sambora

27. 2. 2011

Richard Stephen "Richie" Sambora je kytarista Bon jovi, textař, skladatel, producent, zpěvák.

Narodil se 11. 7. 1959 v Perth Amboy (New Jersey) rodičům Joan a Adamovi. Je jedináček a katolík.

Richie se 17. 12. 1994 oženil s herečkou Heather Lockear. Má dceru jménem Ava Ashley, která se narodila 4. 9. 1997. S Heater se 11. 4. 2007 rozvedli, o pár dní později 20. 4. 2007 Richiemu zemřel otec. Odtud pozdější problémy s alkoholem, ze kterých se díkybohu dostal.

Rich hrál s mnoha kapelami, nejvýznamější je asi kapela The Message, se kterou vydal i jedno album jménem Lessons. K Bon jovi se dostal zajímavým způsobem; Jon byl jednou na večírku nějaké rozhlasové stanice, a když se vracel z jeviště, tak na něj jeden člověk z jeviště vykřikl "Budu tvůj kytarista!". Jon to bral za vtip, ale když ho potom slyšel hrát, tak bylo jasno. Ten odvážlivec byl náš Richie.

Richie není jen skvělý kytarista, ale i zpěvák. Vydal dvě sólová alba Stranger In This Town (1991) a Undiscovered Soul (1998 - toto CD je o vnitřních pocitech Richieho, o tom jaké to je být otcem, a že každý člověk má neprobádanou duši).

 

Zajímavosti:

Richie je barvoslepý, nevidí červenou, zelenou a hnědou. V jednom rozhovoru (už si nevzpomínám v jakém) se ho ptali, jak může řídit když nevidí zelenou a červenou (narážka na semafor) a Rich jednoduše odpověděl "Zelená je dole, červená nahoře."

Richie miluje hvězdičky! Všimli jste si někdy, že má na pravé ruce vytetovanou hvězdičku? (Pozorně si prohlédněte obal Keep The Faith ;) )

Vlastní tři tetování (teda, ty o kterých vím); na pravém rameni má okřídlenou kytaru s nápisem WHO DARES WIN (Kdo se odváží, vyhrává), dále na levém rameni kříž, který obepínají růže a nad ním je vytetováno GOD (Bůh) a pod ním FAITH (Víra), a již zmíněnou hvězdičku na pravé ruce.

Vlastní neuvěřitelnou sbírku kytar! A pořád přidává další a další.

Nebýt hudby, co by byl? No, jeden rok studoval na vysoké škole psychologii...

Skvělý web o Richiem (bohužel už ne aktivní) http://sambora.wz.cz/

 

Patří mezi nejlepší, jeho kytary a Davidovi klávesy zdobí zdi Hard Rock Café po celém světě, a na mém žebřčku nejlepších kytaristů zabírá místo hnedpo Jimi Hendrixovi (který je také Richieho vzor)..

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Your Orient To Blood Apply pressure on Numbers

(ABoimeriazer, 8. 10. 2018 1:04)

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-en-france/

40 Ways to Lower Your Blood Pressure

(AMoclogsus, 24. 7. 2018 12:57)

Compression est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre coeur bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/ou-acheter-cialis-sans-ordonnance-a-paris/

Super

(Verušš, 17. 3. 2011 12:32)

Báro, to sem nevěděla že Rich je barvoslepý.....

njn nedostatek informací :D

Tica udělam do nejbližších dnů asi tak do konce března :)

Re: Super

(Barkaa, 17. 3. 2011 16:53)

Vidíš :D, a věděla si že ho táta pojmenoval podle Rikovi autodílny? (tam si jezdil opravovat auto :D) Rik je další odrůda jména Richie. :D

Ten Tico bude super :), už se na něj těším ;)